Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.08.17 14:08
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Moszkva

Moszkva

Az arany kupolák városa
Utazási időpontok:
 • 2018. szeptember 13 - szeptember 16
 • 2018. szeptember 20 - szeptember 23

Az utazás bemutatása:

 

Program:

 

1. nap: Budapest – Moszkva

Indulás Budapestről 05:55-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 09:25-kor, majd az orosz főváros megismerését rögtön autóbuszos városnézéssel kezdjük. Elsőként a Lomonoszov Egyetem főépületét érintjük, mely a Veréb-hegyen található. Tartunk egy rövid pihenőt, mivel a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Az egyetem jellegzetes formájú főlétesítménye a „Hét nővér” építményeinek egyike, elkészültekor a világ hetedik legmagasabb épülete volt. Majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostor temetőjében számos híresség sírja található, mint például: Mihail Bulgakov, Nyikolaj Gogol, Anton Csehov, Szergej Prokofjev. A temetőben egy rövid sétát teszünk, a kolostort viszont csak kívülről tekintjük meg. Ezt követően a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét keressük fel. Autóbuszos városnézésünk az UNESCO világörökség listáján szereplő Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: Vaszilij Blazsennij-székesegyház, GUM áruház, Állami Történeti Múzeum, Lenin-mauzóleum. Egy rövid sétát teszünk a téren, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

 

2. nap: Moszkva

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével, melyhez metróval utazunk. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. A képtár megtekintése után a szállodába metróval utazunk vissza, mely utazás során megtekintjük a világhírű metróhálózat néhány igazi műalkotásként számon tartott állomását is. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

 

3. nap: Szergiev Poszad

Reggeli után fakultatív programként egy kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re észak-keletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén ebéd Szergiev Poszadban, egy hagyományos orosz éteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállítási terület egyik érdekes látnivalója a szovjet filmek főcíméből ismert, az 1937-es párizsi világkiállításra készült Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, melyben a Vosztok–1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagarin a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történik; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.

 

4. nap: Moszkva - Budapest

A reggelit követően kijelentkezés a szállodából. (A bőröndöket az autóbusz csomagtartójába tesszük.) Utolsó napunkon elsőként a Kolomenszkoje építészettörténeti múzeumot keressük fel. A terület korábban önálló település volt, melynek határában az orosz cárok egykori nyári rezidenciája állt. A múzeum műemlékeinek legkorábbi épülete a Feltámadás-templom, amely 1994-ben az UNESCO világörökségi listájára került. A park területére Oroszország több tájáról fából készült épületeket szállítottak, például Nagy Péter 1702-ben készült arhangelszki faházát. További főbb látnivalók a 16. századi Szent György-harangtorony, a 17. századi Víztorony és a Kazanyi Istenanya-templom. A kora délutáni órákban felkeressük Moszkva egy különleges parkját, Caricinót. Nagy Katalin cárnő 1775-ben vásárolta meg a területet, és ő nevezte el Caricinónak („cárnői birtok”). A birtokon a cárnő felépíttetett egy kastélyt, ám mivel végül az nem tetszett neki, leromboltatta és egy új kastélyt építtetett a helyére. Később I. Sándor cár a területet megnyitotta a nagyközönség számára, mely népszerű kirándulóhellyé vált. Manapság szintén közkedvelt park, ahol hidak, pavilonok, tavak és a hatalmas szökőkút kápráztatja el a látogatókat. Cariconóból transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, indulás 21:55-kor, érkezés 23:30-kor.

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat. A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

A Kreml és a Vörös tér

Novogyevicsij kolostor

Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Kolomenszkoje - Feltámadás-templomSzolgáltatások:

 

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti Wizz Air járattal
Elhelyezés: 3 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: svédasztalos reggeliSzálloda kategóriák:
3* és 4* - A város keleti részén fekvő, központhoz közeli (metróval 30 percre a Vörös tértől, a Partizanszkaja metró megálló közvetlen közelében lévő) Izmailovo Hotel. Mindkét szállás kategória a hotel 3*-os (Gamma épület) és 4*-os (Delta épület) részeiben kerül elhelyezésre, az adott besorolásnak megfelelő szobákban.

 

A részvételi díj tartalmazza:

A szállást reggelivel, a transzfereket, az autóbuszos városnézést, a Kolomenszkoje és Caricinó programot és a magyar nyelvű idegenvezetést

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyászt és személyenként 1 db max. 20 kg-os feladandó bőröndöt 
72.500 Ft

- a vízumdíjat: 19.000 Ft

- az útlemondási biztosítást: 1,5 %

 

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Colonnade (Atlasz) Classic 580 Ft/fő/nap, Premium 750 Ft/fő/nap, Privileg 1.040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.Részvételi költség:
 • Részvételi díj 3*+: 75.000 Ft (június 21.)

 • Részvételi díj 4*: 75.000 Ft (június 21-ei időszakra csak 3*+ foglalható!)

 • Részvételi díj 3*+: 67.000 Ft (többi dátum)

 • Repülőjegy és illeték, kb.: 72.500 Ft (személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyász

 • Vízumdíj: 19.000 Ft

 • Egyágyas felár: 19.500 Ft (3*+)

 • Egyágyas felár: 22.500 Ft (4*)

 • Félpanziós felár: 11.500 Ft (3 alkalom)

 • BBP biztosítás: 580 Ft /fő/nap-tól


 

Fakultatív programok:

Kreml és Kincstár (metróval)                                                       22.000 Ft/fő

Szergiev-Poszad (Zagorszk) ebéddel és VDNH kiállítási központ       25.500 Ft/fő

Arbat - Esti Moszkva                                                                      8.500 Ft/fő

Nemzeti képtár - Tretyakov és Metro (metróval)                                9.500Ft/fő

         

A fakultatív kirándulások árai tartalmazzák a belépőjegyeket, a szükséges transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

 

Minimum létszám: 10 fő

 

Jelentkezés: legkésőbb a hátralék befizetésekorTovábbi tudnivalók:

 

Utazás Wizz Air járattal

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.

A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

 Társiroda: 1000 Út Utazási Iroda

Engedélyszám: U-001681/2015


Ország bemutatása:
 Szergiev Poszad
Oroszország
 Moszkva
 Moszkva
 Moszkva
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!