Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.02.20 16:20
Főoldal  » Társas körutak  » Amerika  » Mexikó körút I.

Mexikó körút I.

Mexikói látogatás rövid pihenéssel Acapulcon
Utazási időpontok:
  • 2018. december 01 - december 11

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Mexikóváros

Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba, a fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Mexikóváros az ország legnagyobb és legsűrűbben lakott városa is egyben. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

2. nap: Mexikóváros – Xochimilco – Mexikóváros

Reggeli után az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal. Transzfer az UNESCO Világörökség részét képező Xochimilcoba, ahol gyönyörű színekben pompázó, kis csónakokba szállunk (tajinera) és a csatornákon hajózunk. Xochimilco-t a „virágzó földek helyének” is nevezik, a máig érintetlenül hagyott azték függőkertek miatt, mely több mint 100 kilométer hosszú csatornarendszerrel van behálózva. Délután folytatjuk látogatásunkat Mexikóvárosban: a belváros, Nemzeti Palota, Metropolitan székesegyház, és a Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

3. nap: Mexikóváros – Teotihuacan – Mexikóváros

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye, a világ egyik legtöbbet látogatott temploma, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később, századokkal az azték megszállás előtt elnéptelenedett. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Mexikóvárosba. Este a Garibaldi téren hallgathatjuk a tipikus mexikói zenészeket, a mariachikat. (A program ára: 24.000 Ft.) Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

4. nap: Mexikóváros – Cuernavaca – Taxco

Reggelit követően utazás Cuernavaca-ba, melyet magas átlaghőmérséklete miatt a „végtelen nyár” városának neveznek. Városnézésünk során megtekintjük a Cortez Palotát, mely Mexikó egyik legrégebbi épülete és a nagy spanyol hódító nevét viseli, aki 1522-1532 között uralkodott, majd folytatjuk látogatásunkat a Borda Kerteknél. Továbbutazás Taxco-ba. A város a gyarmati korban élte virágkorát ezüstbányászatának köszönhetően. Fehérre meszelt falú házak között, szűk utcácskákon sétálunk és láthatjuk az ezüstművesek boltjait, a tarka piacot, illetve a Santa Prisca templomot is, mely gyönyörű kőfaragásoktól, díszektől roskadozó, spanyol barokk-rokokó stílusban épült. Vacsora. Szállás Taxco-ban.

 

5. nap: Taxco – Acapulco

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Acapulcoba, az óceánpart felé. A város az ország fontos ipari kikötővárosa, de természetesen a nemzetközi turizmus kiemelt célpontja. Érkezést követően szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora. Szállás Acapulcoban.

 

6. nap: Acapulco

Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség: látogatás az El Valadero Nemzeti Parkba. Meglátogatjuk Palma Sola régészeti emlékeit, illetve megtekintjük a San Diego erődöt. Vacsora. Szállás Acapulcoban.

 

7. nap: Acapulco

Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés a tengerparton. Vacsora. Szállás Acapulcoban.

 

8. nap: Acapulco – Puebla

Reggeli, majd utazás Pueblába, az „Angyalok városába”, amely az első spanyol hódítók által épített város. A XIX. században Zaragoza tábornok székhelye volt, és miután sikeresen legyőzte a francia csapatokat, a város nevét átkeresztelték „Puebla de Zaragoza”-nak. A város az 5450 méter magas, óriási Popocatepetl vulkán lábánál fekszik. Séta az UNESCO Világörökségek részét képező városközpontban, amelynek során megtekintjük többek között a Santo Domingo templomot. Megtekintjük Cholula piramisát, mely a valaha épült legnagyobb piramis a világon. A spanyol hódítás idején egyszerű dombnak vélték, mivel vastagon föld és növényzet lepte be, és katolikus templomot emeltek a tetején. A komplexumban számos egyéb építmény áll egymás tetején. Vacsora. Szállás Pueblában.

 

9. nap: Puebla – Mexikóváros

Reggeli után elindulunk vissza Mexikóváros felé. Érkezést követően megtekinjük a Coyoacán negyedet és Frida Kahlo múzeumot. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

 

10. nap: Mexikóváros …

Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

11. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Mexikóváros történelmi központja

-            Puebla történelmi központja

-            Teotihuacan pre-hispán városa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

 

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-          repülőjegy

-          BBP biztosítás

-          közlekedés külön busszal

-          elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-          magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel: 459.000 Ft

  • Reptéri illeték üzemanyagfelárral: 135.000 Ft (változhat)

  • Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések: 175 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb.: 65 USD

  • Sztornó biztosítás : 8.315 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

  • A 3. napi fakultatív program: 24.000 Ft (Teotihuacan)

  • Egyágyas felár: 98.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 175 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 18 fő

 

Figyelem! A csoportok általában Atlanta-i (USA) átszállással jönnek haza Közép-Amerikából, így az erre az egy esetre szükséges ESTA átutazási engedély költségét és elkészítését irodánk vállalja, azonban az új szabályozás értelmében, aki 2011. március 1-jén vagy azt követően utazott vagy tartózkodott Irakban, Iránban, Szíriában, Szudánban, Líbiában,Szomáliában vagy Jemenben, annak nem elég az online engedély, hanem vízumot kell a Nagykövetségen igényelnie, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.

Kérjük, érdeklődjön irodánknál, hogy az adott csoportnak át kell-e szállni az USA-ban!

 

Közép-Amerikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

  • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
  • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
 Mexikó
 Mexikó, Acapulco-i tengerpart
 Mexikó I:
 Mexikó
 Mexikó, Taxco
 Mexikó, Zocalo tér
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!