Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.11.19 10:45
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Malájzia - Szingapúr körutazás

Malájzia - Szingapúr körutazás

Óriáskörút a titokzatos Malájziában és Szingapúrban
Utazási időpontok:
  • 2020. február 22 - március 06

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés átszállással Kuala Lumpurba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: … Kuala Lumpur

Érkezés menetrendtől függően Malájzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

3. nap: Kuala Lumpur

Reggeli után városnézés, mely során megtekintjük a híres Petronas ikertornyokat, a kínai negyedet, Masjid Jameket (a Gombak és a Klang folyók találkozásánál fekvő egykori temetkezési hely), az új Királyi Palotát, ahol az őrök lovon ülve Malájzia fehér és a Brit birodalom piros uniformisában őrzik a bejáratot, a Nemzeti Emlékművet, a Nemzeti mecsetet, a Pályaudvar épületét és a Függetlenség terét. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.

 

4. nap: Kuala Lumpur – Batu barlang – Cameron hegyvidék

Reggeli után indulás a Cameron hegyvidékre, mely egy Szingapúr nagyságú, 712 km2-es hegység, ahol napközben ritkán emelkedik a hőmérséklet 25 ?C fölé. Malájok, kínaiak, indiaiak lakják ezt a környéket. Útközben megállunk a Batu barlangokban épült Murugan istennek szentelt hindu templomnál. A mészkőhegyben az idők folyamán nagyon sok barlang alakult ki, melyek legalább 400 évesek, korábban veszély esetén ide menekültek a temuani emberek. A hindu templomhoz 272 lépcsőn jutunk fel. Gyönyörködünk a Lata Iskadar vízesésben. A víz gránit köveken zúdul le 25 m magasságból egy kis medencébe, majd kis csermelyként folytatja útját. A turisták szívesen fényképezkednek a szitáló víz alatt. Rövid megállót teszünk egy kis helyi faluban is. Vacsora. Szállás a Cameron hegyvidéken.

 

5. nap: Cameron hegyvidék – Tempurung barlang – Ipoh

Reggeli után látogatás egy tea ültetvényen, ahol megismerkedünk Malájzia teatermesztésével. Ezután utazás Ipohba. A várost az ónbányászat és -feldolgozás emelete Malájzia egyik legnépesebb városává. Útközben megálló a Tempurung barlangnál, melynek mészkő-mennyezete a kókuszhéjra emlékeztet (a barlang neve is ebből ered). Séta a gyönyörű 400 millió éves cseppkövek között. Ezt követően megtekintjük a teknőseiről nevezetes Sam Poh Tong templomot. Érkezés után rövid városnézés Ipohban. Vacsora, szállás Ipohban.

 

6. nap: Ipoh – George Town

Reggeli, majd útrakelünk Penang felé. Útközben látogatás Kuala Kangsar királyi városban, ahol megtekintjük Malájzia legszebb mecsetét, az Ubudiah mecsetet, amely arany kupolájával, kecses minaretjeivel fenségesen és büszkén uralja a területet, majd ezt követően a Királyi Palotát csodáljuk meg, valamint láthatjuk a világ egyik leghosszabb hídját is. Megérkezés Penangba, ahol megtekintjük az 1000 Buddha templomát. Vacsora. Szállás George Town-ban.

 

7. nap: George Town

Reggeli után szabad program vagy fakultatív programlehetőség: felfedezzük Penang fővárosát, George Town-t. Penang sziget az első ázsiai brit gyarmat volt, George Town is a gyarmati emlékeket idézi fel épületeivel, utcáival. Megtekintjük a Cornwallis erődöt, ahová az első penang-i brit kolóniát alapító Francis Light kapitány érkezett 1786-ban. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ harmadik leghosszabb Megvilágosodott Buddha szobra található. Túránkat a Khoo Kongsi klán házánál fejezzük be, ahol elkápráztatnak minket a falon látható metszetek, az oszloppillérek, a háztető íves formái, melyek Kínából érkezett mesterek munkáit dicsérik. Ebéd, majd a Chew Clan Jetty, a csónak kikötő, a városháza és „kis India” mellett haladunk el. A nap további részében szabadidő. (A program ára: 18.800 Ft.) Szállás George Town-ban.

 

8. nap: George Town – Terengganu

Reggeli, majd a kora reggeli órákban indulás az ország keleti részébe. Az út a hegygerincen és az esőerdőn keresztül szemet gyönyörködtető, apró maláj falvak és megművelt ültetvények mellett haladunk el. Útközben festői kilátás nyílik a nyugalmat sugárzó Temenggor tóra és a mögötte elterülő esőerdőre. Vacsora. Szállás Terengganuban.

 

9. nap: Kenyir tó

Reggeli után dzsungeltúrára indulunk Délkelet-Ázsia legnagyobb ember alkotta tórendszeréhez, a Kenyir tóhoz, hogy felfedezzük a tó környékének egyedi növény- és állatvilágát. A 30 folyó táplálta tavon 340 sziget és 25 vízesés található, a környező esőerdőben pedig 8000 virágfajta, 800 lepkefajta, 370 féle orchidea, 1000 féle madár és 200 egyéb állat található. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora. Szállás Terengganuban.

 

10. nap: Kenyir tó – Kuantan

Reggeli, majd folytatjuk utunkat Kuantan felé. Útközben láthatjuk, hogyan készülnek a hagyományos maláj csónakok. Ezt követően láthatjuk Malájzia első igazi úszó mecsetét, a Tengku Tengah Zaharah mecsetet. Ellátogatunk a teknősök életét bemutató Rantan Aban Teknős Központba, majd Kemasiknál teszünk egy rövid sétát a tengerparton. Útközben megkóstolunk egy maláj specialitást, a bambuszrúdban készült, kókusztejjel ízesített rizst, a „lemang-ot”. Cherating fő attrakciója a kókuszdiót szüretelő majom. Megtekintjük, hogyan készülnek a trópusi mengkuang növény leveleiből a táskák, matracok. Vacsora. Szállás Kuantanban.

 

11. nap: Kuantan – Melakka

Reggeli, majd utazás Melakkába. A nap további részében szabad program, pihenés. Vacsora. Szállás Melakkában.

 

12. nap: Melakka – Szingapúr (Szingapúr városállam)

Reggeli, majd utazás Szingapúrba. Keresztül haladunk a Szingapúr kapuját képező Johor Bharun, majd érkezés Szingapúrba. A független városállam hajdan brit gyarmati központ volt. Az egykori cölöpházak helyén ma bankok, különböző társaságok székházai, felhőkarcolói emelkednek. Érkezést követően elkezdjük városnézésünket Szingapúrban. Vacsora. Szállás Szingapúrban.

 

13. nap: Szingapúr …

Reggeli után félnapos városnézés: láthatjuk a Parlamentet, a Kis-India városnegyedet, a Kínai negyedet, majd látogatás a Botanikus kertben. Fotóstop Szingapúr jelképénél, a félig hal, félig oroszlán Merlionnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Ebéd. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

 

14. nap: … Budapest

Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- George Town

- Szingapúri botanikus kert

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy       

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj repülőjeggyel: 488.000 Ft

  • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 138.000 Ft (változhat)

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 8.765 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)

  • A 7. napi fakultatív program: 18.800 Ft (George Town)

  • Egyágyas felár: 145.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


A 165 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

- Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 320 HUF, 1 USD = 285 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

Ország bemutatása:
 Szingapúr, Merlion
Malajzia, Kuala Lumpur
 Malajzia, Tempurung barlang
 Malajzia, Kenyir tó
 Malajzia, Tenku Tengah Zaharah mecset
 Malajzia, Cameron hegyvidék
 Malajzia, Batu barlang
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!