Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2017.11.22 09:29
Főoldal  »   »   » Madagaszkár Nagykörút II.

Madagaszkár Nagykörút II.

Körutazás Észak-Madagaszkáron: a tenger és természet csodái
Utazási időpontok:
  • 2018. április 08 - április 21

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgépen.

 

2. nap: ... Antananarivo

Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Antananarivoban.

 

3. nap: Antananarivo – Diego Suarez

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Madagaszkár egyik legészakibb csücskébe, Diego Suarez városába. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, majd városnézés. Diego Suarez a francia haditengerészeti flotta régi, gyarmati stílusban épült kikötővárosa. Az eredeti városfalak és a régi kikötő ma is látható. Megtekintjük a Cukorsüveg hegyéről híres, gyönyörű színekben bővelkedő Diego-i öblöt: a partvonal buja, élénkzöld növényzete a türkizkék, csillogó tengerrel és a napsütés ragyogó sárga fényeivel alkot kontrasztot. Vacsora és szállás Diego Suarezben.

 

4. nap: Diego Suarez – A három öböl felfedezése

Reggeli után csodás kirándulásra indulunk Diego Suarez környékén: A három öböl felfedezése. A napot Diego három híres öblének felfedezésével töltjük: Bay Dunes, Bay Pigeons, Sakalava Bay. Mindegyik a gyönyörű Ramena tengerparton található: gyönyörű tájak, fantasztikus panorámák, hagyományos ősi halászfalvak, csodálatos tengerpartok váltják egymást túránk során. Visszautazás Diego Suarezbe. Vacsora és szállás Diego Suarezben.

 

5. nap: Diego Suarez – Smaragd-tenger

Reggeli után egy gyönyörű hajókirándulás vár ránk: az úgynevezett Smaragd-tengerhez kirándulunk. Az elnevezés a tenger színére utal: a kis mélységnek és a homokos fenéknek köszönhetően a tenger felső rétege itt csodálatos, csillogó smaragdhoz hasonlatos színű. Hatalmas korallzátony választja el az öblöt az Indiai óceántól. Az itt található kis szigetek többsége természetvédelmi terület, turisták számára nem látogatható, kivéve néhány kis lakatlan szigetecskét, ahova halászhajóval vagy kishajóval lehet kikötni. A hely szépsége, a nyugalom és a béke szinte természetfeletti. Délután szabad program, fürdőzés, tengerpart, csónakázás, búvárkodás, városi séta, stb. Vacsora és szállás Diego Suarezben.

 

6. nap: Diego Suarez – Montagne d’Ambre Nemzeti Park

Reggeli után dél-nyugat felé vesszük az irányt a Montagne d’Ambre Nemzeti Parkba. A Diego Suarez-től 40 km-re található Borostyán-hegy egy esőerdővel borított vulkanikus hegy, buja növényzettel, sűrű erdőségekkel. A park növény-és állatvilága rendkívül gazdag, és sok endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható fajt láthatunk itt: többek között hét lemúrfajt (makik) és több mint ezer növényfajt. A tájkép buja és változatos: öt vulkanikus eredetű tavat, több vízesést is láthatunk. A túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva tervezzük meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén.

 

7. nap: Montagne d’Ambre Nemzeti Park - Ankarana

Reggeli, majd Madagaszkár két fantasztikus, egyedi tájvidékét fedezzük fel ezen a napon: az úgynevezett “tsingy”-ket. Először a Vörös Tsingy természetvédelmi területre megyünk, hogy megismerjük ezt az egyedülálló természeti képződményt. A Tsingy szó magyar jelentése: “ahol nem sétálhatsz mezítláb”. Bejárjuk a homokkőből, márgából és mészkőből álló mesebeli képződményt, amelyhez hasonlót ezenkívül mindössze négy másik országban találunk a világon.  A vörös tsingy egy “bevezető” az igazi, nagy madagaszkári tsingy-be, amelyet ezután fogunk meglátogatni. A két tsingy különbözik színét és a hegymászás nehézségi fokát tekintve. Folytatjuk utunkat Ankaranaba, hogy felfedezzük a hatalmas, szürke madagaszkári “Tsingy”-t. Karszt tájak, felvidéki mészkő alakzatok, lenyűgöző „tsingy” csúcsok és tűhegyes mészkő „erdők” jellemzik a területet.  Csipkézett és kilyuggatott belseje láttán az ideutazók könnyen a Holdon érezhetik magukat. Túránk során számos lemúrfajt, kanyont, érdekes madárfajt és barlangot is látunk.

Mindkét túrát a helyszínen az időjáráshoz és a résztvevők fizikai állapotához igazítva szervezzük meg. Vacsora és szállás Ankaranában.

 

8. nap: Ankarana – Ankify – Nosy Be

Reggeli, majd elhagyjuk Madagaszkár fő szigetét, hogy áthajózzunk a Nosy Be szigetcsoportra. Ankify faluból indul a hajónk, amely a szigetcsoport fő szigetének fővárosába, Hell-Ville-be érkezik. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Az itt töltött napok alatt élvezzük puha, fehér homokos, végtelen strandjait, miközben a parton lustálkodó makik nézegetnek minket, fürdőzőket. A korallzátonyok „megszokott” színes halfajtái, nagy halrajai mellett (papagájhalak, barrakudák, fűrészes sügér, Picasso-hal, csíkossügér, stb.) láthatunk leopárd cápákat, szirti cápákat, óriás sting-rájákat, sas-rájákat, sokfajta teknőst, melyek közül hatalmas méretével a zöld teknős a legkülönlegesebb. A mantákkal való találkozás is gyakori. A fő attrakció ezeken kívül a hosszúszárnyú bálnák (augusztus és november között) és a cetcápák (májusban és október-novemberben) látogatása a szigetcsoporthoz. Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

9. nap: Nosy Be - szigettúra

Reggeli, majd egy napos kirándulásra, sziget-körútra indulunk, amely során felfedezzük a sziget fantasztikus illatait, ízeit és látványát és megértjük, miért hívják Nosy Be-t az „Illatok szigetének”. Megtekintjük a szigetcsoport fővárosát, Hell-Ville-t, amely nem az ördög lakóhelyéről, hanem a brit Hell tábornokról kapta a nevét. Meglátogatunk néhány apró halászfalvat is, ahol betekintést nyerünk a sziget lakóinak mindennapi életébe. A helyi kézműves piacon gyönyörűbbnél gyönyörűbb termékek közül választhatunk, miközben gasztronómiai kíváncsiságunkat is kielégíthetjük a helyben készült méz, fűszerek, különböző finomságok megkóstolásával. A kirándulás végén felmegyünk a Passot-hegyre, a sziget legmagasabb csúcsára, ahonnan a teljes vulkáni tó lélegzetelállító panorámájában nézzük végig a naplementét. Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

10. nap: Nosy Be – hajókirándulás Nosy Komba és Nosy Tanikely szigeteire

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: hajókirándulás a környező szigetekre. Meglátogatjuk Nosy Komba és Nosy Tanikely két kis szigetét. Elsőként a kicsi és gyönyörű Nosy Tanikely szigetén kötünk ki, amely neve azt jelenti: „a kis föld szigete”. Ez a Nosy Be szigetcsoport leglátogatottabb szigete.  A teljes sziget egy tengeri rezervátum, egy természetes akvárium: itt találhatók a régió legszebb búvár-helyei. Az egészséges korallnak köszönhetően tengeri teknősök és különböző színes halfajták sokasága él itt. A sziget csúcsán található, 1908-ban épült világítótoronyból szuper kilátás nyílik az egész szigetcsoportra. Ezután továbbhajózunk Nosy Komba szigetére, amely jelentése: „a makik (lemúrok) szigete”. Ahogyan a neve is jelzi, Nosy Komba számos lemúr lakóhelye, akik a helyi lakosok körében is védettséget élveznek, akik szent állatként tisztelik őket. Néhány banán segítségével nagyon eredeti fotókat készíthetünk az így hozzánk csábított makikról. Megcsodálhatjuk ezenkívül a helyi asszonyok kézzel hímzett termékeit, valamint a férfiak által fából faragott dekorációs szobrocskákat. Nosy Komba szigete is bővelkedik a gyönyörű strandokban, meg is mártózunk a türkizkék vízben. Aki szeretne, a sziget legmagasabb, 622 méter magas csúcsára is felmászhat. (A program ára: 33.000 Ft) Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

11. nap: Nosy Be

Reggeli, majd egész nap szabad idő, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora és szállás Nosy Be szigetén.

 

12. nap: Nosy Be – Antananarivo

Reggeli, szabad program, transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Antananarivoban.

 

13. nap: Antananarivo ...

Reggeli, majd városnézés Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát („Kék domb”), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A városnézést követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoból menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással, éjszakázás a repülőgépen.

 

14. nap: ... Budapest

Megérkezés Budapestre.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Ambohimanga palotaSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         nemzetközi repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal

-      elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésigRészvételi költség:
  • Részvételi díj nemzetközi repülőjeggyel: 699.000 Ft

  • Belső repülőjegyek: 185.000 Ft

  • Repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 145.000 Ft (változhat)

  • Helyszíni vízum kb: 35 EUR

  • Helyszíni belépők, nemzeti parki belépők és program szerinti étk: 245 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 14.405 Ft (részvételi díjra, repülőjegyekre és a reptéri illetékekre)

  • A 10. napi fakultatív program: 34.500 Ft (hajókirándulás; Nosy Komba és Nosy Tanikely)

  • Egyágyas felár: 152.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)


A 255 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

 További tudnivalók:

Minimum létszám: 16 fő

-         11-15 fő közötti felár: 38.000 Ft

 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 290 Ft árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 


Ország bemutatása:
Madagaszkár, Montagne d'Ambre
Madagaszkár, Nosy be
Madagaszkár, tsingy
Madagaszkár, Diego Suarez
Madagaszkár, lemúrok
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!