Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.03.20 15:24
Főoldal  » Társas körutak  » Afrika  » Kelet - Afrika Óriáskörút

Kelet - Afrika Óriáskörút

Dzsibuti - Uganda - Ruanda - Burundi - Kenya
Utazási időpontok:
  • 2018. október 15 - október 31

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Bécs ...

Elrepülés Bécsből az esti órákban egy átszállással Dzsibutiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Dzsibuti (Dzsibuti)

Megérkezés Dzsibuti azonos nevű fővárosába. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit (mecsetek, városháza, kilátó pontok). Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Dzsibutiban.

 

3. nap: Dzsibuti - Assal-tó – Entebbe (Uganda)

Reggeli, majd egésznapos kirándulás Afrika legmélyebb pontjához, az Assal-tóhoz. A lélegzetelállító égszínkék víz, a hófehér só és a fekete lávaköves hegyek színkontrasztja egy életre szóló élményt nyújt. Transzfer a reptérre, elrepülés átszállással Entebbébe. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Entebbében.

 

4. nap: Entebbe - Viktória–tó - Kampala

Entebbe városa Afrika legnagyobb tava, a Viktória-tó egyik félszigetén fekszik. Reggeli után hajókirándulás a tavon, amely során megismerhetjük a térséget jellemző növény- és madárvilágát. Délután városnézés Entebbében: Elnöki Palota; és Kampalában: Parlament, Khadafi Nemzeti Mecset, az UNESCO Világörökség részét képező Kasubi Királysírok. Vacsora és szállás Kampalában.

 

5. nap: Kampala – Queen Elisabeth Nemzeti Park

Reggeli, majd Uganda leglátogatottabb nemzeti parkja, a Queen Elisabeth Nemzeti Park felé vesszük az irányt. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Útközben áthaladunk az egyenlítőn és megállunk egy rövid pihenőre az Egyenlítő emlékműnél. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

6. nap: Queen Elisabeth National Park

Reggeli, majd vadles a parkban. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. Hajókázás a Kazinga-csatolnán, amely során vizilovat, elefántot, kaffert, kobot és más antilopfajtákat is láthatunk. Délután a park déli részét, az Ishasha szektort fedezzük fel, ahol egy kis szerencsével leopárdot és a híres, fügefán pihenő oroszlánokat is megfigyelhetjük. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

7. nap: Queen Elisabeth National Park – Kigali (Ruanda)

Reggeli, majd délelőtt folytatjuk a nemzeti park felfedezését. Délután átlépjük a határt és továbbutazunk Kigaliba, Ruandába. Vacsora és szállás Kigaliban.

 

8. nap: Kigali – Kivu-tó

Reggeli, majd városnézés Kigaliban. Utazás a Kivu-tóhoz a kongói határ melletti Gisenyibe. A környék felfedezése. Vacsora és szállás a Kivu-tó közelében.

 

9. nap: Vulkán Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Vulkán Nemzeti Parkba gorilla-lesre. A Volcanoes Nemzeti Park (Vulkán Nemzeti Park) Ruanda északnyugati részén fekszik, határos a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Virunga Nemzeti Parkkal és az ugandai Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkkal. A park a kihalófélben lévő hegyi gorilla egyik utolsó menedékhelyeinek egyike. A nemzeti park területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

10. nap: Akagera Nemzeti Park

Reggeli, majd a napot az Akagera Nemzeti Park felfedezésével töltjük, amely Ruanda északkeleti részén, a tanzániai határ mellett található. Az Akagera Nemzeti Parkban a látogatók találkozhatnak mind kis és nagy vadállatokkal; mint például oroszlánok, zsiráfok, elefántok és vízilovak, hiénák, impalák és gazellák. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.

 

11. nap: Bujumbura (Burundi)

Reggeli, majd utazás Burundi fővárosába, Bujumburába. A város a Tanganyika-tó északkeleti csúcsánál helyezkedik el és az ország kommunikációs és gazdasági központja is. A városközpont egy nagy gyarmati városrész egy nagy piaccal, a nemzeti stadionnal és múzeumokkal. Vacsora és szállás Bujumburában.

 

12. nap: Tanganyika-tó – Mombasa (Kenya)

Reggeli, majd kirándulás a Tanganyika-tóhoz, Afrika második legnagyobb tavához. Meglátogatjuk a Livingstone és Stanley nagy Afrika-kutatók találkozásának emlékművét. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Mombassába. Éjszakázás a gép fedélzetén.

 

13. nap: Mombasa

Érkezés után pihenés, szabad idő a tengerparton. Vacsora és szállás Mombasában.

 

14. nap: Mombasa - városnézés

Reggeli után szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Délután városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. Vacsora és szállás Mombasában.

 

15. nap: Mombasa

Reggeli, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Vacsora és szállás Mombasában.

 

16. nap: Mombasa…

Reggeli, majd délelőtt szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

17. nap:…Bécs

Érkezés Bécsbe a reggeli órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          A  Buganda királyok síremléke Kasubiban (kulturális/2001)

 Szolgáltatások:

ÁR KIALAKÍTÁS ALATT!Részvételi költség:További tudnivalók:

Ország bemutatása:
Kenya - gepárd
Uganda lakók
Uganda, Kibale Forest NP
Kenya - elefánt
Kenya, Mombasa
Ruanda gorillák
Ruanda, Kivu-tó
Uganda csimpánz
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!