Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2017.11.22 09:29
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Kambodzsa - Thaiföld

Kambodzsa - Thaiföld

Körutazás és tengerparti pihenés
Utazási időpontok:
 • 2018. február 15 - március 01

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elindulás Budapestről átszállással Kambodzsa fővárosába, Phnom Penhbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Phnom Penh (Kambodzsa)

Megérkezés Phnom Penhbe a délutáni órákban. Este csónakokba szállunk és a naplementét a Chaktomouk (Négy arc) folyóról csodálhatjuk meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

 

3. nap: Phnom Penh

Reggeli után a Függetlenségi Emlékmű, a Királyi Palota és az Ezüst Pagoda, valamint a Nemzeti Múzeum megtekintése. Folytatjuk látogatásunkat a Toul Sleng Emlékmúzeum, a központi piac, az ősi szentély, Wat Phnom, illetve a Gyilkos Mezők megtekintésével. Este a kambodzsai klasszikus, illetve modern táncokat ismerhetjük meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.

 

4. nap: Phnom Penh – Kampong Thom

Reggelit követően utazás Kampong Thomba, ami a Vörös Khmer mozgalom vezetőjének, Pol Pot-nak volt a szülőhelye, aki Brother Number 1. néven lett hírhedt vezetője a Khmer Rouge-nak. Ő a felelős a Gyilkos Mezőknél milliónyi kambodzsai meggyilkolásáért. Útközben megtekintjük Skuon falucska piacát, mely arról híres, hogy többek között szárított rovarokat kínál a vásárlóknak és látogatóknak. Érkezést követően a Sambor Prey Kuk templomcsoport felkeresése a pre-Angkori fővárosban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kampong Thomban.

 

5. nap: Kampong Thom – Preah Vihear

Reggeli után utazás az ország északi részére, Preah Vihear-ba, mely nevét Prasat Preah Vihear templom után kapta, amely az UNESCO Világörökség része. A hegyoromra épült kolostorszentély megtekintése, mely közvetlenül Thaiföld és Kambodzsa határa mellett található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Preah Vihear-ban.

 

6. nap: Preah Vihear – Siem Reap

Reggeli, majd utazás Siem Reapbe. Útközben megálló Koh Ker-nél, mely egykoron az ország fővárosa volt. Megtekintjük a 36 méter magas piramisszerű templomot. Továbbutazás Kompong Khleangba, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a rizsföldekre és elárasztott területekre, ameddig csak a szem ellát. Itt található a Tonle Sap-tó határában az egyik legnagyobb úszófalu. Megérkezés Siem Reapbe, mely az egykori khmer birodalom fővárosa, Angkor mellett található. Nevének jelentése: „Sziám (a mai Thaiföld) megsemmisítése”, amely a khmerek és a sziámiak közötti ősi ellentétre utal. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Siem Reapben.

 

7. nap: Siem Reap – Angkor – Siem Reap

Reggeli, majd megkezdjük az ősi khmer birodalom központjának, Angkornak a felfedezését. Angkor Thomba a Déli Kapun keresztül lépünk be, amelynek hídját a Tejóceánt köpülő aszurák és dévák szobrai szegélyezik, melyek Angkor Thom kincseire, a Bayon és Baphuon templomokra, valamint az Elefántok és a Leprás király teraszára hivatottak vigyázni. Megismerjük ezeket a lenyűgöző szentélyeket, palotákat és a titokzatosan mosolygó Buddha arcokat. Megtekintjük Phimenakast és a dzsungel által benőtt, Ta Phrom templomot. Folytatjuk túránkat Angkor Wathoz, ahol tanulmányozzuk a pompás építészetet és féldomborműveket. Vacsora egy helyi étteremben, klasszikus táncelőadás kíséretében. Szállás Siem Reapben.

 

8. nap: Siem Reap – Bangkok (Thaiföld)

Reggeliután transzfer a repülőtérre és elrepülés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket: megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral, a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, végül a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot. Napközben ebéd. Délután a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot keressük fel. Szállás Bangkokban.

 

9. nap: Bangkok – Kwai folyó – Kanchanaburi

Reggeli, majd utazás Thaiföld legszínesebb piacához a Damnoesaduak-i úszópiachoz. Útközben az ország legnagyobb sóforrását látjuk. Az úszópiacon meglátogatjuk az ún. Kertész házat, ahol megfigyelhetjük, hogyan nyerik a cukrot a kókuszfából, majd csónakba szállunk és felkeressük az egzotikus gyümölcseiről és különleges kézimunkáiról nevezetes piacot, ahol visszaköszön a régi idők életmódja. Folytatjuk utunkat Kanchanaburi felé. Megtekintjük a festői szépségű Kwai-völgyben a Kwai folyó híressé vált hídját és a II. világháború emlékművét. Meglátogatjuk a Háború Múzeumát, valamint a mellette elterülő temetőt. Napközben ebéd. Szállás Kanchanaburiban.

 

10. nap: Kanchanaburi – Ayutthaya

Reggeli után utazás északi irányba, Thaiföld ősi fővárosába, Ayutthaya-ba. Felkeressük a XIX. század végén épült, gyönyörű Nyári Palotát, a Bang Pa In-t. A palotakomplexum érdekessége, hogy több, egymástól eltérő építészeti stílus jellemzi. Napközben ebéd. Folytatjuk az ősi romtemplomok meglátogatását: Wat Phra Sri Sunpetch (az ősi Királyi templom), Wat Mahathat, mely az Ayutthaya királyság egyik legjelentősebb temploma volt. A templom a thai buddhista szerzetesek vezetőjének a rezidenciája volt. Szállás Ayutthaya-ban.

 

11. nap: Ayutthaya – Pattaya tengerpart

Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat dél felé, a tengerparti régióba. Érkezést követően szabad idő, pihenés a tengerparton. Szállás Pattaya-ban.

 

12. nap: Pattaya – Paradicsom-sziget

Reggeli, majd transzfer Ban Phe kikötőbe, ahol kompra szállunk és áthajózunk Koh Samet-szigetre (Paradicsom-sziget). Egésznapos pihenés, fürdés. A kristálytiszta víz és a gyönyörű fehér homokos tengerpart kitűnő környezet a pihenéshez. A nap végén visszautazás Pattaya-ba. Napközben ebéd. Szállás Pattaya-ban.

 

13. nap: Pattaya – Nong Nooch

Reggelit követően ellátogatunk a Nong Nooch trópusi botanikus kertbe, mely egyike Thaiföld legnagyobb kiterjedésű kertjeinek, a maga 2 km2-es nagyságú területével, ahol trópusi növényfajták számos változatában gyönyörködhet szemünk. A kertben láthatunk egy miniatűr állatkertet, valamint egy elefánt-show-t is. Napközben ebéd. Transzfer a tengerpartra, pihenés, szabad idő a nap további részében. Szállás Pattaya-ban.

 

14. nap: Pattaya – Bangkok …

Reggeli, majd szabad idő, pihenés a tengerparton. Menetrendtől függően transzfer a bangkoki repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

15. nap: … Budapest

Hazaérkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-            Preah Vihear temploma

-            Angkor romjaiSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás                         szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
 • Részvételi díj nemzetközi repülőjeggyel: 399.500 Ft

 • Belső repülőjegy, reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 249.000 Ft (változhat)

 • Kambodzsai vízum kb.: 35 USD (a helyszínen fizetendő)

 • Helyszíni kilépési illeték kb.: 25 USD (Kambodzsa)

 • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 155 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

 • Sztornó biztosítás : 9.080 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékre)

 • Egyágyas felár: 129.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

 • 14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft


A 155 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 20 fő

- 14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft

 

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 üres oldalnak kell benne lennie.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 290 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.


Ország bemutatása:
 Angkor
Nong Nooch trópusi botanikus kert
 Pattaya tengerpart
 Angkor
 Angkor
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!