Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus


Körutazásos katalógus II.
Körutazásos katalógus II.


VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2022.05.25 09:04
Főoldal  » Társas körutak  » Ázsia  » Grúzia - Örményország

Grúzia - Örményország

A Kaukázus 2 gyöngyszeme
Utazási időpontok:
  • 2022. július 19 - július 28

Az utazás bemutatása:

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Tbiliszibe. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: … Tbiliszi (Grúzia)

Érkezés Tbiliszibe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Városnézés Grúzia fővárosában: séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a 17-18. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. Láthatjuk az óvárost. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

3. nap: Mtskheta – Ananuri – Gudauri

Reggeli, majd látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező Mtskheta városában, mely egykor a Grúz Királyság székhelye volt. Megtekintjük a Svetikhoveli katedrálist és a Jvari templomot. Ezt követően utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk vagy dzsipekkel felmegyünk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5047 méter magas hegycsúcsra. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

4. nap: Signagi – Alazani-völgy – Tsinandali – Telavi – Alaverdi katedrális

Reggeli után utazás a fallal és 28 őrtoronnyal körülvett Signagi városába, ahonnan nem messze találhatjuk Bodbe Szent Nino kolostorát, innen csodálhatjuk meg a környező Alazani-völgyet a legjobb grúz borvidékekkel és háttérben a Nagy-Kaukázus csúcsaival. Utazás a Kakheti régión keresztül, mely Grúzia borászatáról híres. Utazás Tsinandaliba, ahol egy gyönyörű kert, múzeum és borospince található, mely a Chavchavadze család tulajdona, aki híres 19. századi költő és a közéleti személyiség volt az országban. Meglátogatjuk Telaviban az óvárost és a piacot, majd elutazás a 11. században épült Alaverdi Katedrálishoz, mely egyike Grúzia négy Nagy Katedrálisának. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

5. nap: Haghartsin kolostor (Örményország) – Dilijan – Szeván-tó

Reggelit követően utazás Örményországba. Határátlépést követően megtekintjük a Haghartsin középkori kolostort.  Továbbutazás Dilijanba, ahol megtekintjük az óvárost, Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Vacsora. Szállás Szevánban.

 

6. nap: Noraduz – Selim karavánszeráj – Karahunj – Tatev – Goris

Reggeli után utazás Noraduzba, ahol a sírkertben mintegy kilencszáz különböző korokból származó és különböző stílusban készült khachkar (örmény kőkereszt) látható. Ezt követően keresztülhaladunk a Selim karavánszerájon, a híres Selyemút fontos állomásán. Meglátogatjuk Karahunjnál az „örmény Stonehenge”-ként ismert emlékművet. A megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik. Folytatjuk utunkat Tatev kolostoregyütteséhez, mely korábban híres oktatási központja volt az országnak, ahol híres tudósok és filozófusok tanultak. Itt található a világ leghosszabb, utasokat szállító libegő pályája. Ezt követően utazás Gorisba. Vacsora és szállás Gorisban.

 

7. nap: Khndzoresk – Noravank – Khor Virap – Jereván

Reggeli után meglátogatjuk Khndzoresket, a sziklába vájt falut és a függőhidat, majd folytatjuk utunkat a Noravank kolostorhoz. Következő megállónk során egy helyi falvacskában borkóstolón veszünk részt. Utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

8. nap: Ecsmiadzin – Zvartnoszt – Jereván

Reggeli után megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét.  Utazás az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyébe, Ecsmiadzinba, mely az Ararát-völgy ősi városa. Ezt követően meglátogatjuk a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak a Világörökségek része. A templom – eddig ismeretlen okokból – a 10. században összeomlott, feledésbe merült, a romterületet csak az 1900-as évek elején tárták fel. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

9. nap: Garni – Geghard – Cascade – Jereván

Reggelit követően meglátogatjuk Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. A garni erődítmény néhány évszázadon át az örmény királyok nyári szálláshelye volt. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Neve magyarra fordítva „lándzsa”, a kereszten függő Krisztust megsebző dárdáról nevezték el. A kegytárgy-fegyvert évszázadokig itt őrizték. Visszautazás Jerevánba: megtekintjük a Cascade komplexumot, az Operát, az északi sugárutat és a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

10. nap: Jereván – Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Mtskheta múzeumváros (templomegyüttes)

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai, és a Zvartnost régészeti terület

-          Geghard kolostor

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!Részvételi költség:
  • Bruttó alapár: 499.000 Ft (Tájékoztatás: alap részvételi díj 345.000 Ft + repülőjegy illetékekkel kb. 154.000 Ft)

  • Sztornó biztosítás: 6.985 Ft (a bruttó alapárra)

  • Egyágyas felár: 88.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)


Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 200 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 200 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 12 fő

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Szeván-tó, Örményország
Noravank, Örményország
Tbiliszi, Grúzia
Mtskheta, Grúzia
Ararát-hegy, Örményország
Noravank kolostor, Örményország
Geghard, Örményország
Zvartnoszt, Örményország
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!