Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2018.06.22 14:25
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Éjféli napsütés: körutazás az Északi-fokra

Éjféli napsütés: körutazás az Északi-fokra

Körút Skandináviában: Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Utazási időpontok:
 • 2018. július 08 - július 23

Az utazás bemutatása:

 

Ízelítő ajánlatunkból:

-          Európa legészakibb szárazföldi pontjára megyünk

-          Négy észak-európai főváros megtekintése

-          17 éve folyamatosan indítjuk ezt az utat

-          Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

 

Program:

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Ausztria – Németország (950 km)

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kitérőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

 

2. nap: Hamburg – Lübeck (470 km) Repülős utasoknak Bp - Hamburg

Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasaink reggel Budapestről Hamburgba repülnek. Itt csatlakozás a buszos csoporthoz. (Menetrend, forgalom függvényében várakozás előfordulhat). Repülős utasokkal történő találkozás után rövid városnézés Hamburgban: kikötői negyed, városháza, belvárosi séta… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Lefényképezhetjük a Mária-templomot, a Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát és a Holstentort... Szállás.

 

3. nap: Puttgarden – Rřdby – Koppenhága (610 km)

Puttgarden-Rřdby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épületegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, sétálunk a Strřgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután folytatjuk utunkat és Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Különlegesség egy tengerszoroson átívelő hosszú hídon átkelni. Szállás.

 

4. nap: Svédország – Oslo (295 km)

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelésnél a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Osloba érkezésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Osloban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyedben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

 

5. nap: Oslo – Lillehammer – Trondheim (520 km)

Oslot elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg. A skanzenben a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak. Szállás Trondheimnél.

 

6. nap: Trondheim – Mo i Rana (470 km)

Délelőtt Trondheimben Norvégia legszebb gótikus katedrálisát tekintjük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos vízesést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Végig különleges táj mellett haladunk. Szállás.

 

7. nap: Mo i Rana – Tromsř(675 km)

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, sarkköri emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kialakított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa végig a nap folyamán. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsř-nél szállás.

 

8. nap: Tromsř – Hammerfest (580 km)

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép látványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altaban megtekintjük a világörökség részét képező több ezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

 

9. nap: Hammerfest – Északi-fok (Nordkapp) (210 km)

Délelőtt gyalogos séta Hammerfestben, mely érdekes belvárossal és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregényes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerřya szigetét. A nap során számtalan alkalommal találkozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarvasokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a nap közeledik a horizont felé és éjfél után anélkül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a kontinensünk legészakibb(!) pontja. A Nordkapp-csarnokban vásárolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

 

10. nap: Északi-fok – Finnország – Rovaniemi (685 km)

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a fenyvesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

 

11. nap: Rovaniemi – Jyväskylä (545 km)

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” nézelődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, „A” Mikulással is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap feladása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Továbbhaladunk D-re, Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

 

12. nap: Jyväskylä – Helsinki – Turku (310 km)

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városnézés.  Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

 

13. nap: Stockholm (50 km)

 (repülősöknek: Stockholm – Budapest)

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban.  Fő látványosságok: Királyi palota, óváros, városháza, Olof Palme-emlékhely... Az érdeklődők megtekinthetik a parádés zenés őrségváltást a királyi palotánál. A repülős utasoknak transzfer a reptérre, hazarepülés. Várható érkezés Budapestre a későesti órákban. Délután kirándulunk a Mälaren-tó partján fekvő Drottningholm kastélyhoz, amely még ma is a királyi család lakóhelye. Szállás Stockholm közelében.

 

14. nap: Stockholm – (85 km)

A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Skandinávia leglátogatottabb kiállítóhelye őrzi II. Gusztáv Adolf fenséges hajóját, amely 333 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg itt. Továbbindulás a kikötőbe és éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belsőkabinokban.

 

15. nap: Gdansk – Lodz (345 km)

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros... Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

 

16. nap: Lodz – Krakkó – Magyarország (660 km)

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik legszebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvárosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszaszállítjuk a felszállási helyükre.

 

 

UNESCO: 7 dbSzolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 -  közlekedés légkondicionált autóbusszal, ill. választás alapján repülővel + busszal

 -  13 éjszaka 3*/4*-os szállodában kétágyas tusoló / WC-s szobákban – 2 éjszaka hajón négyágyas (kétágyas) tusoló / WC-s kabinokban büféreggelivel (fakultatív vacsora)

- idegenvezető

- útlemondási biztosítás (sztornó)Részvételi költség:
 • Részvételi díj végig busszal: 477.000 Ft

 • Részvételi díj repülővel és busszal: 469.000 Ft (Repülős Utasoknak az út 12 napos)

 • Repülősöknek reptéri illetékek, kb.: 55.000 Ft

 • Repülősöknek transzfer költség: 12.000 Ft

 • 2 ágyas kabin: 18.000 Ft (Finnország és Svédország között)

 • 2 ágyas kabin: 18.000 Ft (Svédország és Lengyelország között)

 • Vacsora : 118.000 Ft (buszos utasoknak,15 alkalom)

 • Vacsora: 101.000 Ft (repülős utasoknak,11 alkalom)

 • Egyágyas felár (repülős utasoknak): 142.000 Ft (A hajókon nem lehetséges)

 • Egyágyas felár (buszos utasoknak): 154.000 Ft (a hajókon nem lehetséges)

 • 65 év felettiek kedvezménye: 2.000 Ft

 • BBP Classic biztosítás: 580 Ft /nap/fő-től


Belépő 4 EUR,400 SEK,640 NOK,5PLN

 

Útvonal (felárak nélkül): Szeged – Kecskemét – Budapest; Pécs - Szekszárd – Budapest; (Nyíregyháza) Debrecen –Miskolc – Budapest;

Budapest után: Budaörs - Tatabánya – Győr – határ

Visszafelé: Parassapuszta - Budapest

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993További tudnivalók:

Minimum létszám: 35 fő


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az útlevélnek a visszaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Dánia:


Finnország:


Lengyelország:


Németország:


Norvégia:


Svédország:


Ország bemutatása:
Norvégia
Svédország, Stockholm
Svédország
Németország
Dánia
Norvégia
Norvégia
Norvégia
Finnország
Norvégia
Norvégia
Norvégia
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!