Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.06.26 10:58
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Éjféli napsütés: körutazás az Északi-fokra

Éjféli napsütés: körutazás az Északi-fokra

Körút Skandináviában: Északi-fok, Koppenhága, Oslo, Helsinki, Stockholm
Utazási időpontok:
 • 2019. július 07 - július 21

Az utazás bemutatása:

 

Ízelítő ajánlatunkból:

 - Európa legészakibb szárazföldi pontjára megyünk

- Négy észak-európai főváros megtekintése

- 18 éve folyamatosan indítjuk ezt az utat

 - Fjordok, fjellek, vízesések, rénszarvasok, tavak százai

 

 Program:

 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – AUSZTRIA – NÉMETORSZÁG

Reggel indulás, utazás Ausztrián át. Bajorországban rövid kité­rőt teszünk a Walhalla-hoz, ahol megtekinthetjük a híres német emberek csarnokát, szobrait. Szállás Közép-Németországban.

 

2. NAP: HAMBURG – LÜBECK

Reggeli után Hamburg felé indulunk. A repülős utasaink Hamburgba csatlakoznak a buszos csoporthoz. Délután rövid városnézés Hamburgban: kikötői negyed, városháza, belvárosi séta… Ezt követően Lübeckbe utazunk, ahol szintén gyalogos városnézés. Az óvárosa az UNESCO Világörökség Listáján is sze­repel. Lefényképezhetjük a Mária-templomot, a Buddenbrook házat, a különböző stílusokat magán viselő városházát és a Holstentort... Szállás.

 

3. NAP: PUTTGARDEN – RŘDBY – KOPPENHÁGA

Puttgarden-Rřdby útvonalon kompátkelés Dániába. Délben érkezés Koppenhágába. Városnézés: Amalienborg palota épü­letegyüttese, mely a királyi pár otthona, városháza, sétálunk a Strřgeten, Európa egyik leghosszabb sétálóutcáján, felkeressük a Kerek Tornyot, Nyhavent, és a „Kis hableány” szobrot. Délután folytatjuk utunkat és Európa leghosszabb hídján jutunk át Svédországba. Különlegesség egy tengerszoroson átívelő hos­szú hídon átkelni. Szállás.

 

4. NAP: SVÉDORSZÁG – OSLO

Svédországban a tengerpart mentén haladunk Norvégia felé. A határátkelésnél a 420 m-es Svinesund-hídon megyünk át, ahonnan egy csodálatos fjord látványa tárul elénk. Osloba érke­zésünk után, gyalogos és buszos városnézés (múzeumok, királyi palota, színház, parlament, Vigeland-szoborpark...). Belvárosi szállás Osloban. Este, aki akar, a hangulatos kikötői negyed­ben és a központban sétálhat, és élvezheti már itt is, hogy este milyen sokáig van világos.

 

5. NAP: OSLO – LILLEHAMMER – TRONDHEIM

Oslot elhagyva a Mjosa-tó mentén utazás Lillehammerbe. Itt az olimpiai sísáncot és a különleges skanzent tekintjük meg. A skan­zenben a norvég népi építészet jellegzetes darabjait állították ki. Ezt követően a csodaszép Gundbrandsdal-völgyön haladunk keresztül, melyet gyorsfolyású folyók, vízesések tarkítanak.

 

6. NAP: TRONDHEIM – MO I RANA

Délelőtt Trondheimben Norvégia legszebb gótikus katedráli­sát tekintjük meg, majd séta a központban. A Trondheim-fjord mentén haladunk Steinkjer felé, közben a festői Snasa-tavat is érintjük. Mo i Rana felé közeledve láthatunk több látványos víz­esést, hófödte hegycsúcsokat, és egy fantasztikus fjellet. Szállás.

 

7. NAP: MO I RANA – TROMSŘ

Ezen a napon lép át a csoport az Északi-sarkkörön. Megállás, fényképezés, sarkköri emléktárgyak vásárlása a sarkkörön kiala­kított boltban. Fantasztikus hegyvonulatok, fjordok látványa végig a nap folyamán. Rövid pihenő a híres kikötővárosban, Narvikban. Észak-Norvégia egyik legkülönlegesebb fekvésű városánál, Tromsř-nél szállás.

 

8. NAP: TROMSŘ – HAMMERFEST

Utazás a csipkés észak-norvég partvonalon. Közben szép lát­ványt nyújtanak a fjordok és a Lyngen-Alpok. Különleges lesz a táj változása, ahogy a legészakibb vidékre érkezünk. Altaban megtekintjük a világörökség részét képező több ezer éves sziklarajzokat. Szállásunk a világ (!) legészakibb városának, Hammerfestnek a közelében lesz. Ha az időjárás engedi, már itt is lehet gyönyörködni az éjszakai napsütésben.

 

9. NAP: HAMMERFEST – ÉSZAKI-FOK (NORDKAPP)

Délelőtt gyalogos séta Hammerfestben, mely érdekes belvá­rossal, és kikötővel rendelkezik. Délután az utolsó 120 km-t tesszük meg az Északi-fokig. Keresztülhaladunk a vadregé­nyes Sennalandon, a Porsangerfjord partján, míg elérjük Magerřya szigetét. A nap során számtalan alkalommal talál­kozunk az úton, ill. közvetlenül mellette sétáló rénszarva­sokkal. Alagúton keresztül jutunk Honningsvágig, majd 1 óra múlva elérjük az Északi-fokot. Itt az éjféli napsütésben lehet gyönyörködni, melyet reméljük, az időjárás is lehetővé tesz. (Tavalyi évbe felhőtlen ég volt éjfélkor.) Felejthetetlen élmény azt látni, hogy a nap közeledik a horizont felé és éjfél után anél­kül, hogy lebukna, elkezd emelkedni. Az egészet, egy több mint 300 m magas sziklaszirtről követhetjük, mely a konti­nensünk legészakibb(!) pontja. A Nordkapp-csarnokban vásá­rolni és étkezni is lehet. Mindenki kap egy színes igazolást, hogy az Északi-foknál, Európa legészakibb szárazföldi pontján járt. Kb. fél 1-kor indulunk le a szikláról. Szállás.

 

10. NAP: ÉSZAKI-FOK – FINNORSZÁG – ROVANIEMI

Irány Finnország. Karigasnieminél lépjük át a határt. Haladunk dél felé, közben az úttesten sétáló rénszarvasok mellett a feny­vesekkel és tavakkal díszített finn tájban gyönyörködhetünk. Nem véletlenül hívják az ezer tó országának Finnországot. A szinte érintetlen természet csodás látványa kíséri utunkat. Szállás Rovanieminél.

 

11. NAP: ROVANIEMI – JYVÄSKYLÄ

Délelőtt az Északi-sarkkörön lévő „Mikulás városkában” néze­lődés, ajándékvásárlási lehetőség. Aki akar, „A” Mikulással is fényképezkedhet. Különleges lehetőség: olyan képeslap fel­adása, melyet karácsonyra kézbesítenek! Továbbhaladunk Délre, Ouluban, a kellemes hangulatú kikötővárosban városnézés. Este érjük el Jyväskylät, ahol a szállásunk lesz.

 

12. NAP: JYVÄSKYLÄ – HELSINKI – TURKU

A déli órákban érkezünk Helsinkibe. Kb. 3 órás városné­zés. Fő látnivalók: Sibelius-emlékmű, Szenátus tér, kikötő, Sziklatemplom, majd rövid szabadprogram és indulunk Turkuba. 21 órakor behajózás Svédország felé. Szállás 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) tusoló/WC-s belsőkabinokban.

 

13. NAP: STOCKHOLM

Korai reggeli a hajón. Kikötés után kezdjük a városnézést Stockholmban. Fő látványosságok: Királyi palota, óváros, város­háza, Olof Palme-emlékhely... Az érdeklődők megtekinthetik a parádés zenés őrségváltást a királyi palotánál. A repülős utasok hazarepülnek. A Stockholmba látogatók nem mulaszthatják el a Vasa Múzeum felkeresését. Skandinávia leglátogatottabb kiállí­tóhelye őrzi II. Gusztáv Adolf fenséges hajóját, amely 333 hullámsírban eltöltött év után tekinthető meg itt. Továbbindulás a kikötőbe és éjszaka kompátkelés Lengyelországba. Szállás a hajón 4 ágyas (felár esetén 2 ágyas) belsőkabinokban.

 

14. NAP: GDANSK – LODZ

A késő délelőtti órákban kötünk ki és megyünk Gdanskba, a több mint 1000 éves városba. Városnézés: Mária-templom, Neptun-kút, óváros… Folytatjuk utunkat Lodzba, ahol szállás.

 

15. NAP: LODZ – KRAKKÓ – BUDAPEST

 

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk az egyik legszebb lengyel városban, Krakkóban. Rövid séta az óvá­rosban: Főtér, Posztócsarnok, Mária-templom... Szlovákián Parassapusztán áthaladva, várhatóan az esti órákban érkezünk Budapestre, majd a Szeged, Pécs, Miskolc–Debrecen útvonalon felszállt utasainkat visszaszállítjuk a felszállási helyükre.Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 -  közlekedés légkondicionált autóbusszal, ill. választás alapján repülővel + busszal

 -  13 éjszaka 3*/4*-os szállodában kétágyas tusoló / WC-s szobákban – 2 éjszaka hajón négyágyas (kétágyas) tusoló / WC-s kabinokban büféreggelivel (fakultatív vacsora)

- idegenvezető

- útlemondási biztosítás (sztornó)Részvételi költség:
 • Részvételi díj végig busszal: 448.000 Ft

 • Részvételi díj repülővel és busszal: 466.000 Ft (Repülős Utasoknak az út 12 napos)

 • Repülősöknek reptéri illetékek, kb.: 55.000 Ft (kb.)

 • Repülősöknek transzfer költség: 12.000 Ft

 • 2 ágyas kabin: 18.000 Ft (Finnország és Svédország között)

 • 2 ágyas kabin: 18.000 Ft (Svédország és Lengyelország között)

 • Fakultatív vacsora: 108.000 Ft (buszos utasoknak,12 alkalom)

 • Fakultatív vacsora a hajón: 18.500 Ft (buszosoknak)

 • Fakultatív vacsora: 89.000 Ft (repülős utasoknak,10 alkalom)

 • Fakultatív vacsora a hajón: 9.800 Ft (repülős utasoknak)

 • Egyágyas felár (buszos utasoknak): 152.000 Ft (a hajókon nem lehetséges)

 • Egyágyas felár (repülős utasoknak): 138.000 Ft (A hajókon nem lehetséges)

 • 65 év felettiek kedvezménye: 2.000 Ft

 • Utasbiztosítás - Standard: 11.100 Ft (buszos utasoknak)

 • Utasbiztosítás - Extra: 14.250 Ft (buszos utasoknak)

 • Utasbiztosítás - Standard: 8.880 Ft (repülős utasoknak)

 • Utasbiztosítás - Extra : 11.400 Ft (repülős utasoknak)

 • Útlemondási biztosítás reptéri illetékre: 3.025 Ft (repülős utasoknak)

 • Reptérközeli szállás - 2 ágyas szobában (/fő): 12.500 Ft (repülős utasoknak)

 • Reptérközeli szállás - 1 ágyas szobában (/fő) : 20.000 Ft (repülős utasoknak)

 • Reptérközeli parkolás : 0 Ft (INGYENES, repülős utasoknak)


Belépő 4 EUR,400 SEK,640 NOK,5PLN

 

Útvonal (felárak nélkül): Szeged – Kecskemét – Budapest; Pécs - Szekszárd – Budapest; (Nyíregyháza) Debrecen –Miskolc – Budapest;

Budapest után: Budaörs - Tatabánya – Győr – határ

Visszafelé: Parassapuszta - Budapest

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993További tudnivalók:

Minimum létszám: 35 fő


A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.

Az útlevélnek a visszaérkezést követően még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 • Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
 • Váci út, Tel.: (1) 465-3800

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993

 

Időjárási adatokról bővebben itt tájékozódhat:
Dánia:


Finnország:


Lengyelország:


Németország:


Norvégia:


Svédország:


Ország bemutatása:
Norvégia
Svédország, Stockholm
Svédország
Németország
Dánia
Norvégia
Norvégia
Norvégia
Finnország
Norvégia
Norvégia
Norvégia
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!