Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Utolsó frissítés:
2018.01.19 13:15
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » Albánia Nagykörút

Albánia Nagykörút

Európa még felfedezésre váró meseszép országa
Utazási időpontok:
  • 2018. május 13 - május 23

Az utazás bemutatása:

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Tirana

Elrepülés Budapestről menetrendszerinti járattal Tiranába, Albánia fővárosába. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemi város. Délutáni érkezést követően autóbuszos városnézés, mely során megtekintjük az Et’hem Bey mecsetet, Óratornyot, Scanderbeg teret, valamint a Nemzeti Történeti Múzeumot. Vacsora. Szállás Tiranában.

 

2. nap: Tirana – Dajti-hegy

Reggeli, majd meglátogatjuk a Bunkart, amely múzeumként működik. A 4 emeletes anti-nukleáris bunkert, annak idején egy esetleges bombázás esetére építették a kormány védelmére. Ezt követően visszautazunk Tiranába, ahonnan felvonóval utazunk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan a főváros és környéke nyújtotta panorámában gyönyörködhetünk. Vacsora. Szállás Tiranában.

 

3. nap: Tirana – Shkodra – Kruja – Tirana

Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás északra, a montenegrói határ közelébe, Shkodrába. Rozafa várából csodás kilátás tárul elénk. Séta a felújított sétálóutcán olasz és osztrák kézműves üzletek között, mely bemutatja Albánia történelmi kapcsolatát mindkét országgal. Napunk következő állomása Krujába, mely az ország központja volt a törökökkel szembeni ellenállás idején. A nemzet hőse, Szkander bég itt tartotta őket vissza hosszú évekig Nyugat-Európába való betörésük előtt. Délután meglátogatjuk a Szkander bég Múzeumot, az emlékekben gazdag Néprajzi Múzeumot és a régi bazárt, ahol a legszebb kézműves szuvenírekre tehetünk szert. (A program ára: 11.400 Ft.) Vacsora. Szállás Tiranában.

 

4. nap: Tirana – Durres – Berat

Reggeli után indulás Albánia egyik legrégebbi városába, Durresba, az Adriai-tenger partjához. A görög és római szerzők „csodálatra méltó város”-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot. Ezután utazás Berat városába, Albánia leglátogatottabb városába, mely az UNESCO Világörökség részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A Vár és az Onufri Múzeum kerül itt megtekintésre. A berati várat különlegessé teszik a ma is a falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. A várnak valaha 40 temploma is volt. Onufri egy híres festő mester volt a XVI. században, aki több ortodox templomban is festett Albániában és Görögországban egyaránt, speciális vörös festéket használva. Vacsora. Szállás Beratban.

 

5. nap: Berat – Ardenica – Apolloni - Vlora

Reggeli, majd utazás Vlorába, ahol kinyilvánították Albánia függetlenségét. Útközben megtekintjük Ardenica monostorát. Folytatjuk utunkat az ókori Apollonia városába, mely a híres Via Egnatia-n helyezkedik el. Jelentőségét mutatja az is, hogy Caesar unokaöccse, Agustus Octavian itt tanulta a szónoklást. Vlorába érkezve meglátogatjuk a Függetlenségi Múzeumot. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Vlorában.

 

6. nap: Vlora – Orikum – Vlora

Reggeli után Orikumba utazunk. Orikum egy kiemelten fontos kikötő-város volt a régi időkben, továbbá fontos szerepet játszott a polgárháborúkban Caesar és Pompey között. A legfontosabb régészeti kincs a város antik színháza. Megtekintését követően visszabuszozunk a tengerparti Vlorába. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora, szállás Vlorában.

 

7. nap: Vlora – Butrint – Saranda

Reggelit követően az ország riviéráján keresztül vezet utunk Saranda városába. Rövid pihenőt teszünk Ali Pasha erődjénél, mely annak idején a tengeri kereskedelmet volt hivatott ellenőrizni. Ezután megtekintjük Butrint városát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi és az ország legfontosabb régészeti felfedezése. A városhoz trójai telepesek legendája kötődik, akik kimenekültek Trójából Aeneas vezetése alatt. A városban elsőként görög telepesek éltek. Különböző népek lakták a városkát egymást követően évszázadokon át, így a változó civilizációk különböző emlékeket hagytak hátra. Vacsora. Szállás Sarandában.

 

8. nap: Saranda – Gjirokastra

Reggeli után elutazunk Gjirokastrába, amely város szintén az UNESCO Világörökségek része. Útközben megállunk meglátogatni a Mesopotam templomot megcsodálva falait a mitológiai állatok faragványaival. Ezután meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Érkezést követően meglátogatjuk Gjirokastra erődjét, a Fegyver valamint a Néprajzi Múzeumot. Vacsora. Szállás Gjirokastrában.

 

9. nap: Gjirokastra – Voskopoja - Korça

Reggeli, majd utazás Korçába, a gyönyörű Kelcyra-torkolaton a Vjosa folyó völgyén és a Leskovik meseszép erdején keresztül. Számos helyen lehetőségünk nyílik fotókat készíteni a látványos természeti szépségekről. Tovább utazás Voskopojába, mely az egyik legfontosabb város volt a Balkánon a XVIII. század elején. Megtekintjük a helyi templomot, ahol megcsodálhatjuk a Zeografi testvérek freskóit. Vacsora. Szállás Korçában.

 

10. nap: Korça – Pogradec – Elbasan – Tirana

Reggeli után Korca nevezetességeit keressük fel: a Középkori Művészetek Múzeumát, majd Albánia egyik legrégibb mecsetét, a Mirahorit. Rövid sétát teszünk a régi bazárnál. Buszutunk Pogradecbe az Ohridi-tó partján folytatódik. Közben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. Útközben rövid látogatást teszünk Elbasani váránál. Visszautazás Tiranába. Vacsora. Szállás Tiranában.

 

11. nap: Tirana – Budapest

Reggelit követően fájó szívvel hagyjuk el ezt a meseszép országot. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre menetrendszerinti járattal.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Berat városa, építészeti örökségei

-          Butrint romváros

-          Gjirokastra városa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!Szolgáltatások:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

-          BBP biztosítás

-          közlekedés külön busszal

-          elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-          magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőRészvételi költség:
  • Részvételi díj: 239.000 Ft

  • Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 75.000 Ft -tól (változhat)(az ár tartalmaz 1 db 23 kg-os feladható poggyás

  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 95 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

  • Sztornó biztosítás: 4.395 Ft (részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)

  • A 3. napi fakultatív program: 11.400 Ft (Shkodra, Kruja)

  • Egyágyas felár: 65.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)


A 95 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/főTovábbi tudnivalók:

Minimum létszám: 22 fő

Fakultatív program: minimum 15 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie.

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.


Ország bemutatása:
Albánia 1
Albánia 2
Albánia 3
Albánia 4
Albánia 5
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!