Keresési lehetőségek

Ország szerint


Időpont szerint
Indulás:

Érkezés:


Ár szerint


KATALÓGUSUNK

Körutazásos katalógus
Körutazásos katalógus
Letöltés (PDF)

VIDEOKLIPPEK ÚTJAINKRÓL

A társítást kérőknek
- ha nem találunk társat -
nem kell 1 ágyas felárat fizetni!

(100.000 Ft-ig)

--<>--<>--


Kérjük, aki az
AKCIÓINKRÓL SZÓLÓ HÍRLEVELÜNKET szeretné megkapni, írja meg nekünk email címét,
valamint, ha prospektust szeretne, levelezési címét.
(Az adatokat természetesen a törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeljük.)Adatkezelési szabályzatunkat ITT olvashatja.Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)Utolsó frissítés:
2019.08.16 16:09
Főoldal  » Társas körutak  » Európa  » A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

A varázslatos Elba - Korzika - Szardínia

A Földközi-tenger gyöngyszemei
Utazási időpontok:
  • 2019. augusztus 31 - szeptember 08

Az utazás bemutatása:

Program:

 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – OLASZORSZÁG (1000 km)

Reggeli indulás, majd Szlovénián keresztül utazva érkezünk Olaszországba. Este szálláshelyünk elfoglalása.

 

2. NAP: PISA – ELBA (320 km)

Toscana hangulatos dimbes-dombos vidékén haladva útba ejt­jük az egykor jelentős tengeri hatalommal bíró Pisa-t. Kb. 1 órára megállunk a Csodák mezején, ahol Olaszország legszebb román kori épületegyüttese található. Székesegyház, keresztelő kápolna, Ferdetorony külső megtekintése, lefényképezése és egyből indu­lunk tovább a kikötőbe. Piombinoból, kb. 1 órát hajózunk Elba szigetére. A toszkán szigetvilág gyöngyszemének leghíresebb lakója Napóleon volt, ez volt első száműzetésének helyszíne. Megérkezésünk után egykori rezidenciáját tekintjük meg, mely­ben ma, emlékmúzeumot találunk. Séta a régi kikötőben, ahon­nan jól láthatóak a város XVI. sz-i erődítményei. Esti órákban visszahajózás Piombinóba, (vagy megfelelő menetrend esetén Elbáról közvetlenül megyünk Korzikára – katalógusunk megjele­nésekor még nem ismert a tavaszi hajómenetrend – az útvonalról érdeklődjön irodánkban) majd szálláshelyünkre utazunk.

 

3. NAP: LIVORNO – BASTIA – CAP CORSE (370 km)

Reggel kompátkelés Livornóból Korzikára (kb. 4 órás hajó­zás). Kikötünk Bastiaban. Ezt követően egy kis szakaszon hala­dunk a sziget ujjaként elhíresült Cap Corse csodálatos vidékén. Erbalungaba látogatunk el, melynek aprócska hangulatos házai és zegzugos utcácskái sok művészt megihlettek. Méltán neve­zik a környéket a festők paradicsomának. A változatos part­szakasz mentén középkori őrtornyok sorakoznak. Több olyan ősi település is van ezen a vidéken, amelyet a kalóztámadások miatt a hegytetőkre építettek. Visszaérve rövid séta Bastia bel­városában. Megtekintjük a főtéren látható Napóleon szobrot, mely a nagy hadvezért túlzottan idealizáltan izmos császár­ként mutatja be. Bastiát elhagyva Patrimonio híres borvidékén haladunk keresztül. Útközben egy boros gazdánál rövid pihenőt tartunk, ahol a régió borát megkóstoljuk, és igény esetén akár vásárolhatunk is a híres francia nedűből. Az esti órákban érke­zünk meg szálláshelyünkre. Vacsora.

 

4. NAP: CALVI – CORTE – PORTO (170 km)

Reggeli után városnézésre indulunk a sziget egyik idegenfor­galmi központjában, Calviban. A város egy dombtetőre épült, sikátoros felső- és egy ódon hangulatú alsóvárosból áll. Sétát teszünk a monumentális középkori falakkal körbevett óvárosban és a kikötőben is. A csodás fekvésű település lenyűgöző citadel­lájának megtekintését sem hagyjuk ki. Folytatjuk utunkat a szi­get egykori fővárosa, Corte felé. A magas hegyek között fekvő település erődítménye lélegzetelállítóan emelkedik a város fölé. Corte a sziget egyik legfontosabb szellemi központja is, hiszen itt található a Korzikai Egyetem és a Korzika Múzeum épülete is. Corte-ban lehetőségünk lesz egy kisvonattal körbejárni a látvá­nyosságokat. Délután páratlan élményt nyújtó panorámaúton haladunk; a vadregényes Scala di Santa Regina szurdokvölgyén keresztül a szépséges Portoba, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. A város jelképe a part fölé magasodó gránit­sziklára emelt genovai őrtorony és az aprókavicsos széles tenger­part. Igény esetén fel lehet gyalogolni az őrtoronyba. Szállásunk egész közel lesz a tengerhez, így este sétálhatunk a part mentén, ahol több hangulatos kis kávézót és éttermet találhatunk.

 

5. NAP: PORTO – PIANA DE CALANCHE – AJACCIO (180 km)

Reggel Portot elhagyva kirándulásunkat egy mesés táj megte­kintésével kezdjük: Piana de Calanche vöröses sziklái lenyűgöző élményt nyújtanak. A meredek sziklák szinte a tengerbe szakad­nak. Természetesen biztosítunk fotózási lehetőséget is. Ezután a jelenlegi fővárosba, Ajaccioba látogatunk el. Érdekes sokszínűség jellemzi a várost, hiszen az ódon hangulatú épületektől a moder­nig minden megtalálható benne. Városnézésünk során megnéz­zük az óvárost, a kikötőt és természetesen Napóleon szülőházát is. 1769-ben itt látta meg a napvilágot a történelem egyik leg­nagyobb hadvezére. A város nagy szülöttére emlékművek, utca­nevek emlékeztetnek. A délutáni órákban tovább buszozunk. Szállás Proprianonál, jó idő esetén fürdési lehetőség a tengerben.

 

6. NAP: SARTENE – BONIFACIO – SANTA TERESA – SASSARI (220 km)

Reggeli után irány az erődszerű házai miatt a „legkorzikaibb” településnek nevezett Sartene-be. Felfedezzük a város zegzu­gos utcácskáit, majd rövid szabadprogram. Folytatjuk utunkat a mesés Bonifacioba, mely a sziget legdélebbi települése. Itt is kisvonattal megyünk be a központba, közben gyönyörködhe­tünk a tájban. Ezt követi óvárosi sétánk, majd szabadidő a bel­városban. A pazar fehér mészkőfalakra épült erőd és az óváros szép lezárása korzikai kirándulásunknak. Ebben gyönyörködünk miközben kompunk Szardínia felé halad. Mindössze 15 km-t hajózunk Korzikából Szardínia szigetéig. Megérkezés Santa Teresa kikötőjébe. Ezt követően Sassariba utazunk. Szállás.

 

7. NAP: SASSARI – ALGHERO – NEPTUN-BARLANG – OLBIA (210 km)

Reggel könnyű séta keretében ismerkedünk a kulturális érté­kekben gazdag Sassarival. Ezt követően ellátogatunk Szardínia legszebb városának tartott Alghero-ba. Különlegessége, hogy katalán nyelvű település. A műemlékekkel teli óvárost ten­gerbe nyúló erődfal veszi körül. Hangulatos sétát teszünk a szép katedrális és a díszes paloták között. Az épületeken a mai napig erősen tükröződik a katalán-aragón hatás. A napot egy fakultatív tengeri kirándulással folytatjuk. Jó idő esetén a Neptunbarlanghoz hajókázhatunk (hajójegy és a barlangbelépő a helyszínen fizetendő). Este érkezünk szálláshelyünkhöz.

 

8. NAP: MADDALENA-SZIGETEK – PORTO CERVO – OLBIA – LIVORNO (120 km)

Reggeli után egy kellemes kirándulást teszünk a szépsé­ges Maddalena-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő). Kikötés után a sziget legmagasabb pontjáról lélegzetelállító látvány tárul elénk a pazar öblökre és a környező szigetvilág gyöngyszemeire. Jó idő esetén fürdési lehetőség. Továbbhaladva érintjük Caprera-szigetét, ahol megtekinthetjük Garibaldi házát, ezt követően Porto Cervo-t, a milliárdosok kedvelt üdülőparadi­csomát látogatjuk meg. Gyönyörködünk a festői öböl látványá­ban. Este tengerjáró hajóval indulunk Olaszország partjai felé. Szállás a hajón 4 ágyas (igény esetén 2 ágyas) kabinban.

 

9. NAP: LIVORNO – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (1030 km)

Reggeli órákban érkezés Livornóba. Elhelyezkedünk az autó­buszban és hazaindulás. Szlovénián keresztül érkezünk meg Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit felszállási helyére szállítunk.Szolgáltatások:

- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj hajón

- Ellátást: reggeli + 1 vacsora

- Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

- Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható

- Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban

- Magyar nyelvű idegenvezetést

- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)Részvételi költség:
  • Részvételi díj : 272.000 Ft

  • Kikötői illeték : 16.000 Ft

  • Kétágyas kabin felár (/fő) : 12.000 Ft

  • Egyágyas felár : 66.000 Ft

  • Fakultatív vacsora : 52.000 Ft

  • 65 év felettiek kedvezménye : 2.000 Ft

  • Utasbiztosítás - Standard : 6.660 Ft (Colonnade Prémium)

  • Utasbiztosítás - Extra: 8.550 Ft (Colonnade Privilég)


Portoferraio - Napoleon ház: 5 €             

Garibaldi ház: 7 €

Corte – Kisvonat: 7 €     

Neptun barlang: 13 €

Ajaccio - Napoleon szülőháza: 7 €           

Alghero hajó: 16 €

Bonifacio – Kisvonat: 6 €             

Porto Cervo, kisvonat: 8 €

Hajózás Maddaléna szigetre: 18 €          

Idegenforgalmi adó: 11 €

 

Belépők ára: kb. 87 €+ idegenforg. adó: 11 €

 

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.További tudnivalók:

Buszos felszállási helyek:

Budapest            Le/felszálló        kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése

Budaörs             Le/felszálló        kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett

Debrecen           Le/felszálló        kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló

Dunaújváros       Le/felszálló        kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló

Füzesabony        Le/felszálló        kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút

Gyöngyös           Le/felszálló        kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút

Győr                  Le/felszálló        kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút

Kecskemét         Le/felszálló        kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló

Kiskunfélegyháza Le/felszálló        kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló

Miskolc                Le/felszálló        kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló

Nyíregyháza         Le/felszálló        kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló

Pécs                    Le/felszálló        kb. reggel 3.00 Domus parkoló

Szeged       Le/felszálló        kb. reggel 4:00- 4.15       Széchenyi tér, Szeged étterem

Szekszárd   Le/felszálló        kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Győr           Le/felszálló        kb. reggel 8:30 M1-es melletti AGIP-kút

Tatabánya   Le/felszálló        kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló

Kecskemét  Le/felszálló        kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló

Kiskunfélegyháza  Le/felszálló        kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló

Miskolc                 Le/felszálló        kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló

Nyíregyháza          Le/felszálló        kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló

Pécs                     Le/felszálló        kb. reggel 3.00 Domus parkoló

Szeged       Le/felszálló        kb. reggel 4:00- 4.15       Széchenyi tér, Szeged étterem

Szekszárd   Le/felszálló        kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Nagykanizsa          Le/felszálló        kb. reggel 10:00               Tesco parkoló

Siófok                   Le/felszálló        kb. reggel 8.00 Tesco parkoló

 

Társiroda: Proko Travel

Engedélyszám: R0857/1993


Ország bemutatása:
 Szardínia
 Szardínia
 Elba
 Szardínia
 Elba
 Korzika
 Korzika
 Korzika
 Korzika
 Korzika
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!